Radio kan de ROI van uw communicatiebudget aanzienlijk verhogen

“Meten is weten geldt ook voor uw mediamix”

Maximaal effect bereiken met uw communicatiebudget heeft alles te maken met keuzes die u in uw mediamix maakt. Want hoe doordacht het concept ook is dat u samen met uw reclamebureau heeft gemaakt en hoe creatief de uitvoering ook is, als de boodschap niet bij uw doelgroep aankomt, is het rendement van alle inspanningen sowieso teleurstellend. Toch zien we steeds vaker dat mediaplannen met ‘de natte vinger’ worden ingevuld. Een dure vergissing.

Nu online advertising volop in de belangstelling staat en de mogelijkheden voor tv-commercials steeds groter worden, blijft het medium radio wat achter in de belangstelling. Ten onrechte. Ten eerste zijn er inmiddels zoveel radiostations dat we gerust kunnen spreken van doelgroepradio: leeftijds-categorieën, interessevelden en bereikcijfers is per station scherp te definiëren. Ten tweede wijzen de cijfers uit dat een radiocommercial -mits goed gepositioneerd- de ROI van uw totale campagne aanzienlijk kan verbeteren.

 

We zetten daarom een paar voordelen van ‘radio’ op een rijtje:

 • Bereik is hoog:

  Bij veel mensen staat de radio altijd aan: gemiddeld meer dan 3 uur per dag en dat levert in vergelijk met andere media een extreem hoog bereik op.

 • Uw commercial wordt gehoord

  De kans dat luisteraars uw commercial in zijn geheel horen is heel groot, want zappen bij de radio gebeurt vrijwel niet.

 • Radio is snel<

  Heel fijn voor acties is dat radio heel flexibel is. Inspelen op actuele ontwikkelingen is dus heel goed mogelijk en er kan zelfs tot 1 dag tevoren een commercial worden ingepland. Vandaag opnemen, morgen uitzenden.

 • Radio is doelgroepgericht

  We schreven het al: voor iedereen is er een favoriet radiostation te vinden. Met de juiste cijfers in de hand is het dus heel goed doelgroepgericht zendtijd inkopen.

 • De radio staat altijd aan

  Luisteraars zijn heel trouw aan hun zender, ze luisteren thuis en onderweg, via de ether, de kabel of internet.

 • Radio werkt ook op de achtergrond

  Radio werkt beter dan welk mediumtype ook om bij een lage mate van aandacht (bij het ‘multitasken’) ook reclameboodschappen in het brein van de consument op te slaan. Het is immers niet mogelijk om je oren te sluiten.

 • Radio werkt perfect in de combinatie

  >Uit veelvuldig onderzoek blijkt dat een radiocommercial het effect van tv-, print-, of online campagnes flink verhoogt.

 • Radio is kostenefficiënt

  Zowel de plaatsings- als productiekosten zijn in vergelijking met veel andere media voordelig.

 • Meten is weten

  Het opnemen van radio in uw mediamix moet altijd gebaseerd zijn op cijfers. Bij Zeylmaker & Partners hebben we naast alle andere mediacijfers uiteraard ook altijd de meeste recente luister-onderzoeken paraat.

Categorie: mediastrategie