Schermafbeelding 2017-06-19 om 11.22.31

Haarhuis & Jansen met Viking in Vakblad Slapen

Vorig jaar juni introduceerde Haarhuis & Jansen het Zweedse merk Viking in de markt, dat in eigen land al drie jaar op rij de beste fabrikant is en marktleider in Scandinavië.  Zeylmaker & Partners ondersteunt Jeroen Haarhuis en Cees Jansen bij de marktintroductie bij zowel de consument als de dealers.   

Bij die introductie maken we onder andere gebruik van de kracht van radio, van een advertentiecampagne in het ‘Vakblad Slapen’ en van een video die tijdens de Meubelbeurs Brussel voor het eerst was te zien. Een jaar na de introductie van Viking kwam de redactie van Vakblad Slapen bij Haarhuis & Jansen langs om te informeren naar de stand van zaken.

Hierna enkele fragmenten uit deze ‘free publicity’.

Jeroen en Cees hebben zelf altijd veel geïnvesteerd in de merken die zij vermarkten en dat doen ze ook nu weer door middel van de zelf ontwikkelde winkelpresentaties en reclame-uitingen richting de consument. Jeroen Haarhuis: “We hebben een strategie uitgezet samen met Zeylmaker & Partners. We willen Viking voor onze dealers ook bij de consument bekend maken. Dit doen we onder andere door reclamespotjes op de radio. Dat werkt echt heel goed en zullen we het komende jaar nog blijven doen.”

Vliegende start

Haarhuis & Jansen heeft een nauwe samenwerking met Viking, maar in de Benelux en Duitsland wordt het merk wel anders neergezet dan in Scandinavië. “De Benelux en de Duitse markt zijn anders qua marktbenadering. Wij bedenken hoe we het merk hier het beste neer kunnen zetten en adviseren de fabrikant hierover. Zweden heeft er vertrouwen in en we mogen dan ook onze gang gaan”, vertelt Jeroen Haarhuis..

In Nederland heeft het bedrijf inmiddels al meer dan 30 dealers. “We hebben ons vorig jaar voor het eerst gepresenteerd op de Meubelbeurs Brussel en hebben daarmee een vliegende start gemaakt. Volgend jaar zullen we waarschijnlijk de Meubelbeurs in Keulen pakken. De Benelux-markt gaat hard en we moeten onze dealers ook beschermen en een beetje exclusiviteit geven.”

Als het gaat om dealerschappen is Haarhuis & Jansen ook duidelijk. Het succes is natuurlijk ook dat we de keuze hebben gemaakt alleen te werken met de beste slaapspeciaalzaken die we ook regionaal ondersteunen. En met zijn allen gaan we Viking keihard op de kaart zetten!” aldus Jeroen.

Tot zover het Vakblad Slapen. In het blad gaat het artikel gedetailleerd in op de technische aspecten van de boxsprings van Viking. Heel boeiend voor de slaapspecialist, wellicht wat minder voor onze andere lezers. Waar wij vooral blij mee zijn, is dat redactionele aandacht een uitstekende aanvulling vormt op de radio- en advertentiecampagne.

Nou goed, nog een uitsmijter dan: “Het is niet voor niets dat het familiebedrijf Viking 3 jaar op rij beste fabrikant in Zweden én marktleider in Scandinavië is en het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat we dit marktleiderschap ook in zullen nemen in de Benelux.”

Categorie: closeup