zonneveld_3

U schrijft zich een breuk, maar niemand reageert

Er schijnen in de wereld zo’n 150 miljoen weblogs te zijn. Of die allemaal actief worden bijgehouden weet ik niet, ik had niet genoeg tijd om ze allemaal te controleren. Maar wat ik ongezien wel weet, is dat de meeste mensen maar wat voor zich uit schrijven. Soms worden hun brouwsels gelezen, vaak niet en meestal reageert er niemand. Het lijken wel e-mail nieuwsbrieven. Hebben ook heel veel mensen enorm hun best op gedaan. Enthousiaste schrijvers en vormgevers die hun werk rechtstreeks in de elektronische prullenbak zien belanden.

Als het uw hobby is, moet u vooral doorgaan met schrijven. Het kan heel therapeutisch werken en soms is het handig om je gedachten eens op een rijtje te zetten. Maar als het de bedoeling is dat iemand iets van u koopt, contact opneemt voor meer informatie, of wat mij betreft in discussie gaat over het een of ander, zult u uit een ander vaatje moeten tappen.

Om een reactie (respons) te krijgen moeten veel factoren kloppen. Uw bericht moet bijvoorbeeld bij de juiste mensen aankomen, goed getimed zijn en de juiste boodschap bevatten. En wat vreemd genoeg heel vaak vergeten wordt: u moet duidelijk maken wat u van me wilt. Of beter nog, u moet vertellen hoeveel baat ik erbij heb als ik doe wat u wilt. U moet me verleiden.

Te veel en te vaak ontbreekt die reden, zelfs in verkoopbrieven. Merkwaardig, want het is het belangrijkste deel van uw boodschap. Kunt u me niet verleiden en ontbreekt de ‘call to action’, dan heeft u zich een breuk geschreven en krijgt u nul respons. Dan maar hopen dat het schrijven zelf u geestelijk heeft verrijkt, dan was de tijd toch nog nuttig besteed.

P.S: Het is niet de bedoeling dat u op dit stukje reageert.

Categorie: closeup