Schermafbeelding 2017-11-29 om 14.58.38

bruikbare tips voor influencer marketing in 2018

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw product of dienst bij de juiste doelgroep opvalt. Maar hoe doe je dat in 2018 als er zoveel concurrentie is? Als je écht de aandacht wilt trekken dan raden we je aan om aan de slag te gaan met influencer marketing. Dit behoort momenteel tot een belangrijk onderdeel binnen een online marketing strategie. Daarom lichten we in dit artikel 5 tips toe voor succesvolle influencer marketing in 2018.

Schermafbeelding 2018-04-06 om 13.11.56

Een autoriteit binnen jouw vakgebied

Wil je graag aan de slag gaan met influencer marketing in 2018? Allereerst is het dan belangrijk om echt inzicht te krijgen in de doelgroep van je merk of je bedrijf. Wie zijn er geïnteresseerd in jouw product of dienst? En hoe bewegen ze zich in de online wereld? Als je dit weet dan kun je gericht op zoek gaan naar een autoriteit binnen jouw vakgebied. Heb je een modewebshop en wil je dat die prachtige tas meer wordt verkocht? Ga dan een samenwerking aan met een succesvolle fashionblogger. Verhuur je vakantiewoningen? Nodig een populaire reisblogger uit om in één van jouw woningen te overnachten. Hoe dan ook: ga alleen in zee met een influencer die door jouw doelgroep op de voet wordt gevolgd.

Linkbuilding en influencer marketing

Een succesvolle influencer marketing campagne heeft niet alleen een positieve invloed op de conversie, het draagt ook nog eens bij aan linkbuilding. In ruil voor een product of het gebruiken van een dienst schrijft een influencer een blog op zijn of haar webpagina inclusief een linkje naar jouw website. Kies voor een influencer die een website heeft met een zo’n hoog mogelijke trustflow en citation flow. Als Google ziet dat jouw linkje op een website verschijnt met een hoge waarde dan zorgt dit weer voor een betere positie in de zoekresultaten. Dit is hartstikke goed voor SEO doeleinden, want zo is jouw website beter online vindbaar.

Sparren met een andere partij

Als je aan de slag gaat met influencer marketing dan wil je natuurlijk dat jouw campagne opvalt. Maar hoe doe je dit precies? In welke branche je ook werkt: het is altijd slim om te sparren met een andere partij, want zo kom je op ideeën en inzichten waar je misschien zelf nooit aan zou denken. Zo werken wij van online marketing bureau Traffic Today geregeld samen met Zeylmaker & Partners. Dit doen we omdat wij elkaar versterken op online gebied. Een goede tip voor je marketing campagne is dus om waar nodig om feedback of tips te vragen van een andere partij of van wellicht jouw klanten. Jouw klanten behoren immers tot jouw doelgroep en kunnen flink veel bruikbare input geven, waar je misschien zelf nooit aan hebt gedacht.

Boost een succesvolle post

Als eenmaal een video, blog of social media post online staat dan is het zaak dat je in de gaten houdt of er hierna inderdaad meer mensen jouw website bezoeken. Is dit het geval? Dan is het slim om de post nog meer aandacht te geven door er gesponsorde content van te maken. Hier betaal je wel wat voor, maar je bereik is op deze manier nóg groter.

Ga strategisch te werk

Ook als je een langdurige samenwerking bent aangegaan met een social influencer dan is het belangrijk dat je het proces goed in de gaten blijft houden. We raden je aan om op een strategische manier te werk te gaan. Dit kan door de content van de influencer waar jij mee samenwerkt in Google Analytics te implementeren. Zo meet je hoeveel bezoekers via een post binnen zijn gekomen op jouw website en welke route ze hebben bewandeld. Kijk samen met de influencer welke content werkt en welke niet en haak hierop in.

Aan de slag met influencer marketing in 2018

Tot zover onze influencer marketing tips voor 2018. Het is nu tijd om zelf aan de slag te gaan met een influencer marketing campagne. Mocht je nog hulp nodig hebben bij het bedenken van een succesvolle online marketing strategie dan kun je altijd contact opnemen met online marketing bureau Traffic Today en reclameadviesbureau Zeylmaker & Partners. Wij helpen je en dragen graag een steentje bij aan jouw online succes.

Categorie: closeup